Skořicovo-kakaové rolky
Původně jsem tyhle rolky našla v podobě mega sladké bomby. Na můj vkus byly, ale sladké až až. Jak už jistě víte, sladké mám ráda, ale u většiny receptů, které najdu na internetu ubírám cukr přibližně o půlku. A tak to bylo i s těmito rolkami a cukr jsem z větší míry nahradila kakaem, který celý koncept krásně doplní.
Rolky jsou krásně vláčné a k tomu na povrchu křupavé.
Na těsto:
- 200 g mléka
- 2 vejce
- 600 g hladké mouky
- 25 g čerstvého droždí
- 30 g cukru krystal
- 10 g soli
- 100 g změklého másla
Náplň:
- 150 g změklého másla
- 4 lžíce cukru
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
- 1 lžíce mleté skořice
Pomazání:
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
Postup:
Začneme s těstem. Mléko a vejce dáme do mísy. Přidáme rozdrolené droždí spolu s trochou moukou a zamícháme.Po chvilce přidáme zbytek mouky, změklé máslo, cukr a sůl. Vše spolu pomocí robota nebo rukou spojíme a vyhněteme těsto. Hněteme asi 10 minut. Těsto by se nemělo lepit a mělo by být krásně vláčné.
Mísu vysypeme trochou hladké mouky a dáme do ní těsto kynout, přibližně na 45 minut. Těsto by mělo zvětšit objem dvojnásob.
Mezitím si připravíme náplň. Máslo pomačkáme vidličkou. Přidáme zbytek ingrediencí a zamícháme tak, aby se všechny ingredience spojili.
Po vykynutí těsto rozválíme přibližně na velikost A3. Natřeme náplní do všech stran. Těsto si pomyslně rozdělíme na 3 části a podélně přeložíme, aby vznikli 2 záhyby.
Takto zahnuté těsto rozkrojíme na 12 obdélníků. Každý obdélník nařízneme až k okraji tak, že budeme mít 3 prameny. Ty zamotáme do copu podobně jako na pletenec a srolujeme po celé délce jakoby jsme dělali šneky.
Vymažeme si maffinovou formu. vložíme připravené rolky přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat 1 hodinu.
Troubu si předehřejeme na 200°C pomažeme rozmíchaným vejcem s mlékem. Troubu stáhneme na 180°C a pečeme 15 mnut.
Necháme vychladnout vyklopíme z formy a posypeme cukrem.
Komentáře
Okomentovat