Skořicovo-kakaové rolky

Původně jsem tyhle rolky našla v podobě mega sladké bomby. Na můj vkus byly, ale sladké až až. Jak už jistě víte, sladké mám ráda, ale u většiny receptů, které najdu na internetu ubírám cukr přibližně o půlku. A tak to bylo i s těmito rolkami a cukr jsem z větší míry nahradila kakaem, který celý koncept krásně doplní.
Rolky jsou krásně vláčné a k tomu na povrchu křupavé.


Na těsto:

  • 200 g mléka
  • 2 vejce
  • 600 g hladké mouky
  • 25 g čerstvého droždí
  • 30 g cukru krystal
  • 10 g soli
  • 100 g změklého másla

Náplň:

  • 150 g změklého másla
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • 1 lžíce mleté skořice

Pomazání:

  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
Postup:
Začneme s těstem. Mléko a vejce dáme do mísy. Přidáme rozdrolené droždí spolu s trochou moukou a zamícháme.Po chvilce přidáme zbytek mouky, změklé máslo, cukr a sůl. Vše spolu pomocí robota nebo rukou spojíme a vyhněteme těsto. Hněteme asi 10 minut. Těsto by se nemělo lepit a mělo by být krásně vláčné. 

Mísu vysypeme trochou hladké mouky a dáme do ní těsto kynout, přibližně na 45 minut. Těsto by mělo zvětšit objem dvojnásob.

Mezitím si připravíme náplň. Máslo pomačkáme vidličkou. Přidáme zbytek ingrediencí a zamícháme tak, aby se všechny ingredience spojili.

Po vykynutí těsto rozválíme přibližně na velikost A3. Natřeme náplní do všech stran. Těsto si pomyslně rozdělíme na 3 části a podélně přeložíme, aby vznikli 2 záhyby.

Takto zahnuté těsto rozkrojíme na 12 obdélníků. Každý obdélník nařízneme až k okraji tak, že budeme mít 3 prameny. Ty zamotáme do copu podobně jako na pletenec a srolujeme po celé délce jakoby jsme dělali šneky. 

Vymažeme si maffinovou formu. vložíme připravené rolky přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat 1 hodinu.

Troubu si předehřejeme na 200°C pomažeme rozmíchaným vejcem s mlékem. Troubu stáhneme na 180°C a pečeme 15 mnut.

Necháme vychladnout vyklopíme z formy a posypeme cukrem.




Komentáře