Těsto na Pizzu

Před několika lety byla pro mě pizza jen sváteční oběd, který jsme dělali jednou za čas a trvalo nám to hrozně dlouho. Dnes je tomu ale jinak a pizzu pečeme téměř pokaždé, když nevíme co uvařit k večeři. Za tu dobu jsme těsto vyšperkovali do úplného maxima. I když jsou suroviny stále stejné, velký rozdíl dělá válení těsta, který jsme v průběhu měnili a taky teplota v troubě. Tak vyzkoušejte tenhle úžasný recept.

Ingredience na 2 pizzy:

  • 500 g pšeničné hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 5 g sušeného droždí
  • 300 ml vlažné vody
  • 1 lžička soli

Sušené droždí s lžičkou cukru rozmícháme v troše vlažné vodě a necháme 15 minut probudit.

Do větší mísy si nasypeme mouku, sůl a zreagované droždí. Vodu přiléváme tak, aby jsme vytvořili nelepivé těsto. Mějte na paměti, že každá mouka jinak saje vodu. Vyhněteme hladké těsto, které by se nemělo lepit a mělo by být krásně vláčné. Přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou folii a necháme kynout minimálně 2 hodiny na teplém místě.

Po 2 hodinách by těsto mělo mít dvojnásobnou velikost. Rozdělíme na 2 poloviny a z každé vyválíme pizzu. A to nejlépe tak, že necháme vyšší okraje, které v troubě krásně nakynou.

Na pizzu si můžeme dát cokoli vás napadne. moje nejoblíbenější je s tuňákem a cibulí a nebo sýrová. Fantazii se meze nekladou.

Takto hotovou pizzu vkládáme do vyhřáté trouby na 250°C  a pečeme 8-10 minut. Pokud máme horkovzdušnou troubu a pečeme 2 pizzy naráz, přibližně v polovině pečení pizzy přendáme aby se připekly obě.





Komentáře