Domácí těsto na Tortily

Z tortil toho můžete udělat hodně. Můžeme je osmažit nebo do nich zabalit zeleninu a maso. Je to velice chutný oběd, který určitě nezklame. A pokud nemáte zrovna kupované nevadí, pojďte si je spolu se mnou udělat doma.


TĚSTO na 8 porcí:

  • 4 hrnky hladké mouk
  • 1 lžička soli
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 a 2/3 hrnku teplé vody
Mouku nasypeme do větší mísy a společně se solí zamícháme. Přidáme vodu a olej a vyhnětáme hladké těsto. Těsto se nám bude lehce lepit, ale to je v pořádku. Pokud to bude moct, Přidejte mouku.

Těsto necháme tak 10 minut odležet. Poté rozdělíme na 8 stejných částí a z každé vytvoříme kuličku.
Při tvoření tortil poprášíme plochu moukou a jednu kuličku pomocí rukou rozplácneme a vyválíme kulatou placku nebo jakýkoli tvar vám vyhovuje.

Takto vyválenou placku dáme na rozehřátou pánev a otočíme po prvních tmavých flíčcích na druhou stranu.

U tortil platí pravidlo "méně je více" proto nenecháváme na pánvi moc dlouho, protože by nám tortily ztvrdly a lámali se při balení a to nechceme. 

Hotové tortily zabalíme do utěrky. Trochu se nám zapaří a bude se s nimi ještě lépe pracovat.

DIP:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1 stroužek česneku
  • sůl (dle chuti)
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • špetka chilli
  • čerstvé bylinky(bazalka, pažitka..)
Do zakysané smetany přidáme přelisovaný česnek, nasekané bylinky a zbytek ingrediencí a zamícháme. 

KOMPLETACE:

Dip spolu se zeleninou a masem přidáme v rozumném množství do tortil a zabalíme.



Komentáře