Bramboračka
Jedním co vás může zahřát na duši ale i v žaludku je výborná polévka. Brambory jsou jedním z hlavních ingredienci v naší kuchyni a to nejen jako příloha, ale také hlavní chod nebo polévka.
Dnes jsem pro vás uvařila lahodou bramboračku jak ji znám od své maminky a trochu jsem si jí ještě vylepšila například lahůdkovým droždím.
Dnes jsem pro vás uvařila lahodou bramboračku jak ji znám od své maminky a trochu jsem si jí ještě vylepšila například lahůdkovým droždím.
Ingredience:
- 6 velkých brambor
- 1/2 celeru
- 1/4 petržele
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1l vývaru
- olej
- sůl, pepř mletý, pepř celý, majoránka, nové koření, bobkový list. chilli
- lahůdkové droždí (nemusí být)
Brambory a kořenovou zeleninu si oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle.
Rozpálíme si olej v hrnci a zeleninu spolu s cibulí a česnekem osmahneme. Zalijeme vývarem popřípadě dolijeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Přidáme koření a vaříme do úplného změknutí brambor.
Po uvaření zasypeme polévku lahůdkovým droždím (používám částečně místo mouky na zahuštění).
Ozdobíme čerstvým chilli a podáváme s chlebem.
Po uvaření zasypeme polévku lahůdkovým droždím (používám částečně místo mouky na zahuštění).
Ozdobíme čerstvým chilli a podáváme s chlebem.
Komentáře
Okomentovat