Bramboračka

Jedním co vás může zahřát na duši ale i v žaludku je výborná polévka. Brambory jsou jedním z hlavních ingredienci v naší kuchyni a to nejen jako příloha, ale také hlavní chod nebo polévka.
Dnes jsem pro vás uvařila lahodou bramboračku jak ji znám od své maminky a trochu jsem si jí ještě vylepšila například lahůdkovým droždím.

Ingredience:

  • 6 velkých brambor
  • 1/2 celeru
  • 1/4 petržele
  • 2 mrkve
  • 1 cibule 
  • 3 stroužky česneku
  • 1l vývaru
  • olej
  • sůl, pepř mletý, pepř celý, majoránka, nové koření, bobkový list. chilli
  • lahůdkové droždí (nemusí být)
Brambory a kořenovou zeleninu si oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. 

Rozpálíme si olej v hrnci a zeleninu spolu s cibulí a česnekem osmahneme. Zalijeme vývarem popřípadě dolijeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Přidáme koření a vaříme do úplného změknutí brambor.

Po uvaření zasypeme polévku lahůdkovým droždím (používám částečně místo mouky na zahuštění).

Ozdobíme čerstvým chilli a podáváme s chlebem.






Komentáře