Podmáslové brambory
Jedny z mých nejoblíbenějších příloh jsou brambory. Proto je tady můžete vidět na jakýkoli způsob vás napadne. Další z úžasných forem jsou tyhle podmáslové brambory. Já jsem brambory podávala s kaprem, ale hodí se ke všem masům.
Ingredience:
- brambory
- podmáslí
- smetana ke šlehání
- strouhaný sýr 25dkg
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- olej
Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně centimetrové plátky.
Smetanu smícháme s podmáslím, kořením a přilijeme troch oleje. Pořádně promícháme. Polovinu směsi nalijeme na brambory. Brambory ve směsi vymáčíme a vkládáme do pekáče. Do druhé půlky nasypeme nastrouhaný sýr a nalijeme na povrch brambor v pekáči. Po upečení se nám udělá krásná krusta.
Přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190°C na 30 minut a nebo do měkka.
Pokud máme brambory měkké odkryjeme alobal a necháme ještě na 10 minut dodělat krustu.
Smetanu smícháme s podmáslím, kořením a přilijeme troch oleje. Pořádně promícháme. Polovinu směsi nalijeme na brambory. Brambory ve směsi vymáčíme a vkládáme do pekáče. Do druhé půlky nasypeme nastrouhaný sýr a nalijeme na povrch brambor v pekáči. Po upečení se nám udělá krásná krusta.
Přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190°C na 30 minut a nebo do měkka.
Pokud máme brambory měkké odkryjeme alobal a necháme ještě na 10 minut dodělat krustu.
Komentáře
Okomentovat