Podmáslové brambory

Jedny z mých nejoblíbenějších příloh jsou brambory. Proto je tady můžete vidět na jakýkoli způsob vás napadne. Další z úžasných forem jsou tyhle podmáslové brambory. Já jsem brambory podávala s kaprem, ale hodí se ke všem masům.

Tak vyzkoušejte.

Ingredience:

  • brambory
  • podmáslí
  • smetana ke šlehání
  • strouhaný sýr 25dkg
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření
  • olej
Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně centimetrové plátky.

Smetanu smícháme s podmáslím, kořením a přilijeme troch oleje. Pořádně promícháme. Polovinu směsi nalijeme na brambory. Brambory ve směsi vymáčíme a vkládáme do pekáče. Do druhé půlky nasypeme nastrouhaný sýr a nalijeme na povrch brambor v pekáči. Po upečení se nám udělá krásná krusta.

Přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190°C na 30 minut a nebo do měkka.

Pokud máme brambory měkké odkryjeme alobal a necháme ještě na 10 minut dodělat krustu.


Komentáře