Karlovarské knedlíky

Vždycky jsem si myslela, že výroba knelíků obnáší spousu času. Ale tenhle karlovarský knedlík mě vyvedl s omylu. Je jednoduchý a přitom výborný.
Skvěle se hodí k jakékoli omáčce, ale i ke guláši.

Ingredience:

  • 10 starších rohlíků
  • 4 bílky
  • mléko
  • petržel
Rohlíky nakrájíme na libovolně velké kusy. Dáme do větší mísy ke kterým přilijeme mléko, trochu pomačkáme. Přidáme našlehané bílky, petrželku a promícháme tak, aby se nám těsto spojilo, ale nebylo příliš rozmáčené.

Nebojme se, že jsou rohlíky tvrdé. Tekutina se nemusí dostat až do středu rohlíku. Při rozkrájení nám to vytvoří krásnou strukturu. 

Pokud máme vše dobře promíchané můžeme tvarovat. Na tvaru až tak nezáleží. Důležité je, aby jsme tvar pořádně uplácali, pokud se tak nestane knedlíky se nám rozpadnou. V mém případě jsem vytvořila kuličky, ale můžeme udělat třeba i válce. Hotové kuličky zabalíme do potravinářské fólie, a nebo do jakéhokoli nepromokavého materiálu. 

Vaříme ve vodě cca 15 min po 8 minutách otočíme, aby se nám knedlíky provařili z obou stran. Vyndáme a okamžitě můžeme podávat.

Komentáře