Panna cotta
Dokonalý smetanový dezert. Začínali si na něm pochutnávat v Itálii a i z téhle země se rozšířil do celého světa. Zejména je to velmi oblíbený dezert v restauracích. Doma si ho můžete ochutit čímkoli na co máte zrovna chuť.
Já si ho ráda připravuji s různou obměnou přelivů.
Já si ho ráda připravuji s různou obměnou přelivů.
Panna cotta
- 500 ml smetana ke šlehání (31%)
- 50 g cukr krystal
- 1 vanilkový lusk
- 3 plátky želatiny
Mangový přeliv
- 2 manga
- 1 citrón
- voda
Smetanu, cukr, semínka vanilkového lusku ale i vanilkový lusk si dáme do rendlíku. Přivedeme pod bod varu. Jakmile je smetana zahřátá vyndáme lusk, který nám smetanu krásně navoněl a odstavíme z plamene. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a necháme rozpustit ve smetaně.
Formu namočíme do studené vody, aby nám panna cotta lépe vyklouzla a můžeme lít do požadovaného tvaru. Dáme do ledničky minimálně na 3 hodiny nejlépe přes noc vychladnout.
Přeliv:
Mango na přeliv zbavíme slupky a pecky. Dáme do mixéru spolu se šťávou z citrónu a přilijeme asi 2 dl vody.
úžasné :)
OdpovědětVymazat