Rajčatové rizoto
Pokud nevíte co s rajčaty a nemáte čas vymýšlet co udělat na oběd, vyzkoušejte tohle rizoto. Rychlý a vydatný oběd, který vás zasytí na celé odpoledne.
Jednoduchý recept můžete vyzkoušet i vy.
Ingredience:
- 2 hrnky rýže
- maso
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- rajčata v konzervě/ rajčata
- sůl
- pepř
Uvaříme si rýži. Pokud nevíte jak na to, já to dělám hrníčkovým způsobem. To znamená, že na 1 hrnek rýže nalijeme 2 hrnky vody. Přidáme trochu sádla, aby se nám rýže nepřipalovala a osolíme. Vaříme tak dlouho až má rýže kašovitou konzistenci přikryjeme pokličku a dáme pod peřinu dodělat.
Osmažíme si cibuli spolu s česnekem. Přidáme maso dle vlastní chuti. Opravdu můžete použít jakékoli. Kuřecí nebo maso, které jste nesnědli z obědu, mleté maso nebo třeba králíka. Jaké máte rádi.
Maso vložíme k cibuli a smažíme do měkka, přidáme rajčata v konzervě nebo čerstvá, která jsme spařili vodou a oloupali. Necháme povařit přidáme sůl, pepř, a bylinky.
Do rajčatové směsi přidáme rýži, pořádně zamícháme, aby se nám každé zrníčko obalilo v omáčce.
Posypeme sýrem a můžeme podávat.
Osmažíme si cibuli spolu s česnekem. Přidáme maso dle vlastní chuti. Opravdu můžete použít jakékoli. Kuřecí nebo maso, které jste nesnědli z obědu, mleté maso nebo třeba králíka. Jaké máte rádi.
Maso vložíme k cibuli a smažíme do měkka, přidáme rajčata v konzervě nebo čerstvá, která jsme spařili vodou a oloupali. Necháme povařit přidáme sůl, pepř, a bylinky.
Do rajčatové směsi přidáme rýži, pořádně zamícháme, aby se nám každé zrníčko obalilo v omáčce.
Posypeme sýrem a můžeme podávat.
Komentáře
Okomentovat