Indické placky
Jednoduchý chleba se podává snad ke všem jídlům v Indii. Tenhle chleba zvaný jako Indické placky se v Indii používá místo příborů a hlavní jídlo se nabírá právě těmito plackami.
Vyzkoušejte i vy.
Ingredience:
Na 8 porci
- 500 g polohrubé mouky
- 200 ml vlažné vody
- 2-4 lžíce oleje
- 1-2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Všechno smícháme dohromady nejdříve lžíci a potom rukama vypracujeme hladké těsto.
Těsto vyválíme do válečku, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu uděláme kuličku, kterou rozválíme na tenké plátky.
Plátky dáme na suchou rozpálenou pánev z jedné strany přibližně na 3 minuty a z druhé na 2 minuty až se nám začnou tvořit bubliny a připálené skvrny víme že máme hotovo. Zabalíme do utěrka, aby nám placky zůstali déle teplé.
Podáváme pomazané bylinkovým máslem nebo třeba k hlavnímu jídlu, ale taky je výborná s guacamolovou pomazánkou.
Podáváme pomazané bylinkovým máslem nebo třeba k hlavnímu jídlu, ale taky je výborná s guacamolovou pomazánkou.
Komentáře
Okomentovat