Indické placky

Jednoduchý chleba se podává snad ke všem jídlům v Indii. Tenhle chleba zvaný jako Indické placky se v Indii používá místo příborů a hlavní jídlo se nabírá právě těmito plackami.

Vyzkoušejte i vy.

Ingredience:

Na 8 porci
  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • 2-4 lžíce oleje
  • 1-2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
Všechno smícháme dohromady nejdříve lžíci a potom rukama vypracujeme hladké těsto.
Těsto vyválíme do válečku, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu uděláme kuličku, kterou rozválíme na tenké plátky.

Plátky dáme na suchou rozpálenou pánev z jedné strany přibližně na 3 minuty a z druhé na 2 minuty až se nám začnou tvořit bubliny a připálené skvrny víme že máme hotovo. Zabalíme do utěrka, aby nám placky zůstali déle teplé.

Podáváme pomazané bylinkovým máslem nebo třeba k hlavnímu jídlu, ale taky je výborná s guacamolovou pomazánkou.




Komentáře