Bramboráky s pikantní masovou směsí

Už jste vyzkoušeli tyhle výborné bramboráky. A pro chlapy jsou i s pikantní masovou směsí. Vyzkoušejte je uvařit vašemu milému a uvidíte že neodolá.

Dobrou chuť.


Bramboráky

  • brambory
  • hladká mouka
  • majoránka
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Omáčka a maso

  • maso (vepřové nebo kuřecí)
  • sojová omáčka
  • čili
  • kurkuma
  • paprika
  • kari
  • 3 lžíce škrobu
  • olej
  • loupaná rajčata v konzervě/ 5 čerstvých rajčat
  • protlak
Bramboráky:
Brambory oloupeme nastrouháme na jemno, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a mouku tak, aby těsto bylo vláčné a aby se nám bramboráky netrhali.

Na pánvi rozpálíme olej a vkládáme směs, kterou rozprostřeme lžící do tenké placky. Osmažíme z obou stran dozlatova.

Omáčka a maso:
Maso si nakrájím na kostičky a přidáme kurkumu, papriku, kari, špetku čili, sůl, pepř, sojovku, 3 lžíce škrobu a trochu oleje. Pořádně zamícháme a dáme na pánev usmažit doměkka. (Záleží na vás, jaké maso máte rádi. Já jsem dala vepřové ale i s kuřecím je to výborné.) 

Pokud máme maso měkké přidáme rajčata v konzervě nebo čerstvá, které jsme spařili a oloupali slupku, a protlak. Necháme povařit a popřípadě přidáme ještě sůl, kari nebo sojovku. Necháme vařit aspoň 15 minut.

Bramboráky s pikantní masovou směsí

Usmažené bramboráky dáme na talíř přidáme směs a přeložíme na půl. Můžeme posypat sýrem přidat zeleninu a máme hotovo.




Komentáře