Jablka na víně

Jednoduchý dezert, která bude krásnou ozdobou vašeho menu. Výborný je třeba pokud chcete potěšit vašeho partnera nebo jako sladká tečka, kterým završíte úspěšný den a nebo jen pro vaše potěšení.

Tak neváhejte a zpříjemněte si den touhle dobrotou.


Ingredience:

Na 4 porce
  • 4 jablka
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce medu
  • hřebíček
  • skořice (mletá, celá)
  • badyán
  • muškátový oříšek (špetka)
  • vanilka
  • zakysaná smetana
Jablka rozřízneme na půl a vyndáme jadřince, dáme do hrnce a zalijeme vínem přidáme med, skořici, hřebíček, badyán, špetku muškátového oříšku a vanilkový lusk. 

Hrnec dáme do trouby na 180°C a pečeme 30 minut až do měkka. Po pul hodině jablka polijeme výpekem z vína, aby nám pořádně nasákla. Po upečení výpek přecedíme a polijeme ním jablka na talíři.

Podáváme se zakysanou smetanou, šlehačkou a zmrzlinou a nebo dle chuti.





Komentáře