Hamburger
Co takhle dát si něco dobrého. Výborné hamburgery na oběd, které si můžete připravit doma i vy.
V receptu najdete i recept na housky, dressing, ale taky maso aby vaše hamburgery byli co nejlepší.
Přeji dobrou chuť :)
V receptu najdete i recept na housky, dressing, ale taky maso aby vaše hamburgery byli co nejlepší.
Přeji dobrou chuť :)
Hamburgery
- Housky
- Maso
- Rajčata
- Čínské zelí
- Salátová okurka
- Sýr
- Dressing
Housky rozřízneme na dvě poloviny a pomažeme dressingem pak skládáme nejdřív zelí potom osmažené maso, sýr, rajčata, okurky a druhá půlka housky.
Housky (6ks)
- 150 ml mléka
- 100 ml vody
- 40 g másla
- 400 g hladké mouky
- 15 g droždí (5 g sušené)
- 20 g cukru krystal
- 5 g soli
- 1 vejce
Maso (6ks)
- 250 g mleté hovězí
- 200 g mleté vepřové
- strouhanka
- 2 vejce
- sůl
- pepř
Dressing
- 250 g jogurt
- 2 stroužky česnek
- špetka soli, pepře a červené papriky
Housky:
Mléko, vodu a máslo vložíme do rendlíku a rozehřejeme na 40°C. Do mísy dáme mouku, sušené droždí, cukru krystal a sůl. Zalijeme mlékem s máslem, přidáme vejce a uděláme hladké těsto. Pokud bude těsto moc tekuté přidáme mouku a naopak přilijeme vodu.
Hotové těsto rozdělíme na 6 bochánků, dáme na plech pokladený pečícím papírem a lehce rozmáčkneme. Přikryjeme suchou čistou utěrkou a necháme 30 minut vykynout.
Po 30 minutách pomažeme vejcem + mléko a dáme do předehřáté trouby na 200°C na cca 15 minut.
Maso:
Oba mletá masa spojíme dohromady přidáme vejce, koření a trochu strouhanky tak, aby se všechno spojilo. rozdělíme na 6 kuliček, ze kterých postupně vytvoříme placky a dáme na plech vyložený pečícím papírem na 180 °C dozlatova, nebo usmažíme na pánvičce.
Dressing:
Do jogurtu vymačkáme 2 stroužky česneku dochutíme a pořádně promícháme.
Komentáře
Okomentovat