Zelňačka

Taky znáte nejlepší polévku od maminky ? pro mě je to právě tahle zelňačka, nejlepší z nejlepších zelňaček, které jsem kdy jedla. Krom výborné chutě zatočí i s bolestí v krku.


Vyzkoušejte taky. :)

Ingredience:

  • 5 brambor
  • zelí
  • 200 g točeného salámu
  • paprika mletá
  • pepř mletý
  • kmín
  • česnek
  • vývar nebo(bujón)

Nakrájíme si brambory na kostičky a dáme jich do většího hrnce, ve kterém bude potom celá polévka, uvařit s trochou vody. K bramborám přidáme papriku, kmín, česnek, pepř a necháme uvařit do měkka.

Nakrájíme si zelí na menší kousky, které dáme do menšího hrnce a dolijeme vodu tak, aby zelí bylo ponořené. Uvaříme do měkka.

Pokud máme všechny ingredience měkké, přilijeme zelí k bramborům (vodu s brambor nevylíváme) a zalijeme vývarem. Pokud nemáme vývar zalijeme vodou a přidáme bujón.

Mezitím si osmahneme salám nakrájený na kostičky, který dáme do polévky.

Necháme vařit tak 20 minut aby se nám všechny chutě spojily. Pokud se nám zdá polévka málo hustá zahustíme hladkou moukou rozmíchané s trochou vody a takto necháme provařit aspoň 10 minut a můžeme podávat.



Komentáře