Mini cheesecakes

Mini cheesecake, které zvládne opravdu každý. Jsou opravdu výborné a vhodné pro každou příležitost.


Korpus

  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 2/3 hrnku cukru krystal
  • 2 hrnky hladké mouky

Krém

  • 250g tvaroh
  • 290g zakysaná smetna
  • 2ks vanilkový cukr

Poleva

  • 50g vysokoprocentní čokolády
  • trochu mléka
Korpus:
Ušleháme vejce a přidáme změklé máslo, cukr a opět tak 1 minutu šleháme.
Postupně přisypáváme mouku. Měla by se nám vytovořit hrudkovitá směs. Připravíme si plech na muffiny a každou formičku vyplníme těstem, které důkladně upěchujeme do požadovaného tvaru. 
Dna košíčků propíchneme jemně vidličkou, aby nám při pečení těsto nevyběhlo. 
Pečeme na 180°C na cca 30 minut.

Krém:
Mezitím si uděláme krém, který vytvoříme smícháním tvarohu, zakysané smetany a vanilkového cukru. Vše pořádně umixujeme, aby se nám veškeré ingredience spojili.

Poleva:
Čokoládovou polevu budeme dělat ve vodní lázni. Kvalitní čokoládu nalámeme na menší kusy a dáme s trochou mléka do mísy nad vařící se hrnec s vodou. Postupně mícháme až se nám čokoláda rozpustí a spojí se s mlékem.

Po upečení jsou korpusy opravdu tvrdé některé vypadnou hned, ale jiné budete muset opatrně vyklepávat.

Vychladlé korpusy plníme krémem a pomažeme ještě teplou čokoládovou polevou. 
cheesecakes dáme na pár hodin do lednice korpusy nám díky krému krásně změknou.

TIP: pokud vám zbyla směs na korpusy dejte ji do sáčku a zamrzte. Použít jí můžete třeba při dalších cheesecakes.




Komentáře