Pomazánka z červené řepy a sušených rajčat
Když se řekne řepa v mé mysli se mi nepředstaví nic hezkého. Odjakživa jsem řepu neměl ráda, smrděla mi a chutnala po hlíně. Ano vím, že je řepa zdravá, ale chuťové buňky tomu nerozumí. Až do chvíle než jsem vyzkoušela tuhle pomazánku. Mňam, prostě je fakt dobrá, s kombinací se sušenými rajčaty a cizrnou je prostě dokonalá a potěším i chuťové buňky. A ta barva to je slast pro oči.
Ingredience:
- 2 ks červené řepy (cca 300 g)
- 10 ks sušených rajčat v oleji
- 1 stroužek česneku
- hrst bazalky
- hrst vařené cizrny
- špetka soli
- špetka kmínu
- trochu citronové šťávy
Na ozdobu:
- balkánský sýr
- bazalka
Řepu si omyjeme a uvaříme ve vodě nebo na páře doměkka. Po uvaření necháme vychladit a oloupeme slupku nejlépe s pomocí rukavic, protože řepa dost barví. Řepu nakrájíme na menší kusy, aby se nám vlezla do mixéru.
Do mixéru spolu s řepou přidáme i ostatní ingredience a trochu oleje ze sušených rajčat a rozmixujeme dohladka. Sůl a citronovou šťávu přidáváme podle chuti jak moc chcete mít pomazánku slanou a kyselou.
Namažeme na chleba a posypeme bazalkou a balkánským sýrem, který se k pomazánce úžasně hodí.
Komentáře
Okomentovat