Chleba z piva
Přemýšlíte nad tím, jak si upéct svůj vlastní chléb jednoduše doma ? Jednoduchý recept na domácí chleba najdete již o pár řádku níže. Místo kvásku jsem použila pivo a výsledek stojí za to.
Vyzkoušejte si ho sami je to opravdu jednoduché.
Vyzkoušejte si ho sami je to opravdu jednoduché.
Ingredience:
- 2 dl vlažné vody
- 1 kostka droždí
- 3 lžičky soli
- špetka kmínu
- 1 pivo
- 1 kg hladké mouky
Všechny ingredience smícháme a vyhnětáme hladké těsto, buď ručně nebo s použitím robota. Pokud se nám zdá těsto lepkavé přisypeme trochu mouky.
Takto hotové těsto dáme do misky a necháme 30 minut vykynout.
Po půl hodině rozdělíme těsto na 2 části a vytvarujeme bochánky. Oba bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem a nebo do keramické nádoby na chleba.
Pečeme na 200°C asi 1 hodinu. Po upečení pomažeme vodou se solí, která se vsákne do kůrky a nebude tak tvrdá.
před vykynutím |
Komentáře
Okomentovat