Chleba z piva

Přemýšlíte nad tím, jak si upéct svůj vlastní chléb jednoduše doma ? Jednoduchý recept na domácí chleba najdete již o pár řádku níže. Místo kvásku jsem použila pivo a výsledek stojí za to.

Vyzkoušejte si ho sami je to opravdu jednoduché.

Ingredience:

  • 2 dl vlažné vody
  • 1 kostka droždí
  • 3 lžičky soli
  • špetka kmínu
  • 1 pivo
  • 1 kg hladké mouky
Všechny ingredience smícháme a vyhnětáme hladké těsto, buď ručně nebo s použitím robota. Pokud se nám zdá těsto lepkavé přisypeme trochu mouky.

Takto hotové těsto dáme do misky a necháme 30 minut vykynout.

Po půl hodině rozdělíme těsto na 2 části a vytvarujeme bochánky. Oba bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem a nebo do keramické nádoby na chleba.

Pečeme na 200°C asi 1 hodinu. Po upečení pomažeme vodou se solí, která se vsákne do kůrky a nebude tak tvrdá.
před vykynutím
po vykynutí


Komentáře