Humus
Aby jsme měli vyváženou stravu, neměli by jsme do sebe cpát samé maso jak jsme zvyklí u naších rodičů. Proto je dobré do našeho pestrého jídelníčku zařadit i luštěniny. Pokud nejsou zrovna vašimi oblíbenci tak věřím, že po vyzkoušení téhle pomazánky si je s chutí dáte.
Cizrnu můžete koupit jak v suchém stavu, tak již vařenou. Většinou v konzervě. samozřejmě pro urychlení receptu můžete použít tu v konzervě. Ale tento recept bude se vším všudy, a to i jak si ji uvařit doma.
Ingredience:
- 1 a půl hrnku vařené cizrny
- 1/4 hrnku vody
- 1/2 citrón
- 2 lžíce tahini pasty
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- špetka kmínu
Cizrnu si namočíme přes noc. Ta nám nabobtná na dvojnásobnou velikost. Nejlepší vaření cizrny je v tlakovém hrnci. Nemusíte jí vařit tak dlouho, jako by tomu bylo v klasickém hrnci.
Namočenou cizrnu opláchneme a spolu s čistou vodou dáme do tlakového hrnce tak, aby byla ponořená. Zavřeme a necháme tlakovat asi hodinu. Po uvaření necháme cizrnu vychladnout a připravíme si sekáček, kde dáme všechny ingredience. Rozemeleme na cimprcampr, sem tam promícháme, aby se nám rozemlelo všechno.
Komentáře
Okomentovat