Brynzové Halušky

Kdo by neznal Slovenské brynzové halušky. I takové si můžete připravit doma.
Připravte si je třeba na nedělní oběd a překvapte jimi své okolí. Teď už nemusíte čekat na další návštěvu Slovenska. Zvládnete si je udělat i doma.


Ingredience: na 4 porce

  • 500 g Brambory
  • 150 g Hladká mouka
  • sůl
  • 20 g děcká krupice
  • 2 vejce
  • 200 g Anglické slaniny
  • Brynza
Nejdřív si dáme vařit vodu v středně velkém hrnci. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vyškvařit.

Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. přidáme vejce, sůl a děckou krupici. Mouku přisypáváme tak, aby jsme udělali husté těsto. Těsto by mělo být dostatečné tuhé na to, aby v horké vodě halušky držely tvar. Pokud dáme mouky příliš málo, těsto se nám ve vodě rozteče.

Hotové těsto pasírujeme přes haluškovací síto do vroucí osolené vody. Jakmile vám halušky začnou plavat povaříme ještě 3 minuty a přecedíme a propláchneme vodou.

Hotové halušky můžeme dávat rovnou na talíř, posypeme anglickou slaninou a přidáme brynzu.

TIP: Pokud nechcete kupovat brynzu výborné jsou i se zakysanou smetanou.






Komentáře