Nachos

Úžasná svačinka třeba k filmu.
Nabombené načos, které si musíte vyzkoušet doma i vy.
A k tomu vyzkoušet i omáčky.


Nachos

  • 350 g kukuřičné mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • cca 250 ml teplé vody
  • Olej na smažení

Sýrová omáčka

  • 30 dkg Čedar
  • Kukuřičná mouka na zahuštění
  • 50 ml Mléko
  • špetka soli
  • Koření na pizzu

Rajčatová omáčka

  • 2 rajčata
  • 1 menší červená cibule
  • sůl
  • pepř
  • petržel
Nachos:
Suché ingredience smícháme ve větší misce a postupně přiléváme vodu tak, aby jsme vytvořili hladké nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme odpočinou cca hodinu.

Těsto rozdělíme asi na 12 dílků a z každého dílku vyválíme tenkou kulatou placku. Placky by měli být silné asi 2 mm. Pro snadnější vyválení vložíme placky mezi pečící papír nebo potravinářskou folii. Pokud se i přesto lepí poprášíme hl. moukou. 

Rozehřejeme si pánev s nepřilnavým povrchem a placky postupně opékáme jen necelou minutu. Až se nám vytvoří první zlatavé flíčky packy odstraníme. Placky by ještě neměli křupat.

Každou placku nakrájíme na trojúhelníčky. V menším hrnci rozehřejeme cca 2 cm vrstvu oleje a tortily smažíme dozlatova. Nakonec je necháme okapat na papírovém ubrousku.

Sýrová omáčka:
Mléko si rozehřejeme v hrnci. Přidáme nastrouhaný čedar a mícháme dokud se čedar nerozpustí.
Okořeníme a pokud se nám zdá sýrová omáčka málo tuhá, poprášíme kukuřičnou moukou a tím zahustíme.

Necháme chvíli probublat a můžeme namáčet nachos.

Rajčatová omáčka:
Rajčata rozmixujeme dohladka spolu s cibulí. Popřípadě nakrájíme na malé kostičky. Přendáme do hrnce spolu s kořením a necháme projít varem (štiplavá chuť cibule se zjemní). 

Necháme vychladnout podáváme k lahodným nachos.



Komentáře