Nachos
Úžasná svačinka třeba k filmu.
Nabombené načos, které si musíte vyzkoušet doma i vy.
A k tomu vyzkoušet i omáčky.
Nabombené načos, které si musíte vyzkoušet doma i vy.
A k tomu vyzkoušet i omáčky.
Nachos
- 350 g kukuřičné mouky
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- cca 250 ml teplé vody
- Olej na smažení
Sýrová omáčka
- 30 dkg Čedar
- Kukuřičná mouka na zahuštění
- 50 ml Mléko
- špetka soli
- Koření na pizzu
Rajčatová omáčka
- 2 rajčata
- 1 menší červená cibule
- sůl
- pepř
- petržel
Nachos:
Suché ingredience smícháme ve větší misce a postupně přiléváme vodu tak, aby jsme vytvořili hladké nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme odpočinou cca hodinu.
Těsto rozdělíme asi na 12 dílků a z každého dílku vyválíme tenkou kulatou placku. Placky by měli být silné asi 2 mm. Pro snadnější vyválení vložíme placky mezi pečící papír nebo potravinářskou folii. Pokud se i přesto lepí poprášíme hl. moukou.
Rozehřejeme si pánev s nepřilnavým povrchem a placky postupně opékáme jen necelou minutu. Až se nám vytvoří první zlatavé flíčky packy odstraníme. Placky by ještě neměli křupat.
Každou placku nakrájíme na trojúhelníčky. V menším hrnci rozehřejeme cca 2 cm vrstvu oleje a tortily smažíme dozlatova. Nakonec je necháme okapat na papírovém ubrousku.
Sýrová omáčka:
Mléko si rozehřejeme v hrnci. Přidáme nastrouhaný čedar a mícháme dokud se čedar nerozpustí.
Mléko si rozehřejeme v hrnci. Přidáme nastrouhaný čedar a mícháme dokud se čedar nerozpustí.
Okořeníme a pokud se nám zdá sýrová omáčka málo tuhá, poprášíme kukuřičnou moukou a tím zahustíme.
Necháme chvíli probublat a můžeme namáčet nachos.
Rajčatová omáčka:
Rajčata rozmixujeme dohladka spolu s cibulí. Popřípadě nakrájíme na malé kostičky. Přendáme do hrnce spolu s kořením a necháme projít varem (štiplavá chuť cibule se zjemní).
Necháme vychladnout podáváme k lahodným nachos.
Komentáře
Okomentovat