Špenátové tagliatelle
Tagliatelle je italské slovo pro druh těstovin. Jsou to vlastně těstoviny širší než běžné nudle nebo špagety. V obchodech jich můžete koupit v připravených hnízdech, to znamená, že jsou zamotané do takového klubíčka.
Já jsem dnes připravila trochu jinou verzi a to špenátovou. Těstoviny jsou krásně zelené a vyniknou na talíři.
Já jsem dnes připravila trochu jinou verzi a to špenátovou. Těstoviny jsou krásně zelené a vyniknou na talíři.
Ingredience:
- 100 g špenátu
- 3 vejce
- polohrubá mouka
Špenát omyjeme a necháme spařit na pánvi. Necháme vychladnout a společně s vejci rozmixujeme do jemné kaše.
Rozmixovanou kaši nalijeme do mísy a postupně přisypáváme mouku. Nejdřív těsto zpracováváme pomocí lžíce, později si těsto vysypeme na stůl a pracujeme rukama. Mouku přisypáváme tak dlouho, až se nám těsto přestane lepit.
Pokud se tak stalo, vyválíme z těsta vál, který nakrájíme na menší kusy. Tyto kusy rozválíme do tenkých plátků a krájíme širší těstoviny. Dáme na utěrku do druhého dne vyschnout a můžeme skladovat. Nebo uvaříme v osolené vodě již daný den.
Rozmixovanou kaši nalijeme do mísy a postupně přisypáváme mouku. Nejdřív těsto zpracováváme pomocí lžíce, později si těsto vysypeme na stůl a pracujeme rukama. Mouku přisypáváme tak dlouho, až se nám těsto přestane lepit.
Pokud se tak stalo, vyválíme z těsta vál, který nakrájíme na menší kusy. Tyto kusy rozválíme do tenkých plátků a krájíme širší těstoviny. Dáme na utěrku do druhého dne vyschnout a můžeme skladovat. Nebo uvaříme v osolené vodě již daný den.
Komentáře
Okomentovat